Mika Taanila: Plasthjärtat

Futurohuset fyller 50 i år. Jubileet till ära inbjöds bildkonstnären och filmregissören Mika Taanila att skapa ett nytt verk för Futuro. Så uppkom Plasthjärtat, en ljudinstallation som kan avnjutas i Futurohuset. Taanila har använt sig enbart av ljud som anknyter till materialet i Futurohuset, det vill säga till produktionen och behandlingen av armerad plast. Plasthjärtat förvandlar Futuros ovala rum till en resonanslåda i vars inre åhöraren får fördjupa sig i en musikalisk berättelse om husets tillkomst.

Futuro ritades av Matti Suuronen och dess utopistiska modularkitektur har under årens lopp fascinerat konstnärer, formgivare och vanliga besökare från alla håll i världen. Även Mika Taanila har gamla anknytningar till huset. Han har bland annat regisserat dokumentärfilmen Futuro – framtidens rum (1998).

Jubileumsverket är producerat av Utställningscentret WeeGee/Esbo evenemangs- och kulturtjänster tillsammans med EMMA Esbo moderna konstmuseum. Samarbetspartner är Ekin Muovi, Finnvox och Genelec.

Tis, tors 11–18, ons, fre 11–19, lör–sön 11–17

Inträde med WeeGees inträdesbiljett 12/10 € /Museikort/personer under 18 och över 70 år gratis.
Fre 17.8. – Sön 16.9.