Leena Krohn: Tainaron

Tainaron är en skildring av en framtid som redan är här men som vi har svårt att se.

En bekant till oss (Kati Outinen) som lever som turist eller invandrare i Tainaron har utsatt sig för ett främmande levnadssätt, där metamorfoser hör till vardagen och gränserna mellan människorna, djuren och växterna är glidande. Vår bekant granskar nyfiket livet i Tainaron och skriver brev till oss, som fortfarande finns här i vår välkända värld, förblindade av vår egen verklighet.

Pjäsen baserar sig på Leena Krohns debutroman. Regissör är Essi Rossi och dramaturg Iida Hämeen-Anttila. Verket är en tvärkonstnärlig skildring av en fantasivärld vid tiden efter den stora kraschen. Stjärnor på scenen är Kati Outinen och Aino Venna, som steg för steg leder oss mot det som det ännu inte finns ord för: framtidens värld och dess mångformighet. Hela föreställningen genomsyras av Aino Vennas speciellt för detta verk komponerade musik.

Tainaron är producerad i samarbete med Nationalteatern och får sitt uruppförande på Lilla scenen 29.8.2018.

Uppträdande: Kati Outinen och Aino Venna
Regi: Essi Rossi
Dramaturg: Iida Hämeen-Anttila
Scenografi, ljus- och videodesign: Milla Martikainen
Dräkter: Auli Turtiainen
Musik och videor: Aino Venna
Ljuddesign: Pauli Riikonen

Finlands Nationalteater, Lilla scenen

Bergbomsgränden 2

Information på tillgänglighet från teater: 358-(0)10 733 1331

BILJETTER

Förhandsbiljetter till Festspelen säljs av Ticketmaster Finland. Vi rekommenderar att biljetter köps endast via Helsingfors festspels officiella biljettförsäljningskanal Ticketmaster.

WEBBUTIK
www.ticketmaster.fi
I webbutiken kan du köpa en elektronisk eTicket som du antingen skriver ut själv eller visar vid dörren på din mobilskärm. I webbutiken kan du också boka biljetter som du löser ut i biljettbutiken. Du kan också beställa hem biljetter för leverans per post.

TELEFONTJÄNST
0600 10 800 (1,98 euro/min+lna) eller 0600 10 020 (6,79 euro/samtal+lna) (mån–lör 8–21, sön och helgdagar 10–18)

I telefontjänsten kan du boka biljetter. Du hämtar då biljetterna i biljettbutiken. Du kan också beställa biljetter för leverans per post, senast 30 dagar före evenemanget, och betala med faktura.

BILJETTBUTIKER
Adresser och öppettider
www.ticketmaster.fi
I biljettbutikerna kan du köpa biljetter och hämta biljetter som du bokat i webbutiken eller telefontjänsten.

SERVICEAVGIFTER
Festspelens biljettpriser inkluderar serviceavgiften (1–4 €/biljett beroende på biljettens pris).

AVGIFTER ENLIGT LEVERANSTYP
Utöver biljettpriset betalar kunden för leverans- och betalningssätt enligt eget val.

  • Biljettbokning 2,50 €/biljett (betalas när biljetten löses ut)
  • E-postbiljett från webbutiken (eTicket) 1,00 €/beställning
  • Postning 10 € (Finland)/40 € (utlandet)/beställning

SÅ HÄR KÖPER DU BILJETTER FÖRMÅNLIGAST
Det är förmånligast att köpa enskilda biljetter antingen i webbutiken (eTicket) eller direkt från biljettbutiken utan bokning. Kom ihåg att utnyttja rabatterna som omfattar nästan hela festspelsprogrammet! Obs! Rabatter beviljas inte överlappande.

TILLGÄNGLIGA PLATSER
Tillgängliga platser säljs i Ticketmasters telefontjänst och biljettbutikerna. Följeslagare till rörelsenedsatta kommer in gratis till evenemangen. Följeslagare behöver en egen biljett som kan begäras i samband med bokning av tillgänglig plats.

BILJETTFÖRSÄLJNING VID DÖRREN
Om det finns biljetter kvar att säljas vid dörren öppnar evenemangsplatsernas biljettkassor en timme innan evenemanget börjar.

KULTURSEDLAR
I Ticketmasters biljettbutiker kan du lösa ut biljetter mot kultursedlar. Kontrollera vilka betalmedel olika biljettbutiker godkänner på adressen www.ticketmaster.fi. Kultursedlar duger inte som betalning vid dörren.

Köpgräns gäller för vissa evenemang. Ändringar möjliga.