Hijinx & Blind Summit: Meet Fred

Fred vill vara en alldeles vanlig kille i vår vanliga värld, gå på jobb, träffa en flicka. Men Fred är en tygdocka – så hur ska det lyckas? När Fred hotas av att mista sina bidrag och sina medhjälpare störtdyker hela hans liv på ett okontrollerbart sätt. Föreställningens hejdlösa humor uppstår ur de situationer som dockan ställs inför och de fördomar den råkar ut för i människornas värld. Meet Fred är också en allegori om att råka i klorna på vanvettig byråkrati. Bland de uppträdande finns såväl professionella dockteaterkonstnärer som skådespelare med funktionsnedsättningar.

Hijinx är en grupp från Cardiff, Wales, som framför inkluderande teater. I föreställningarna deltar såväl professionella skådespelare som aktörer med intellektuella funktionsnedsättningar. Deras otroliga begåvning är hjärtat i Hijinx medryckande, överraskande och provokativa skapande konst.

Londongruppen Blind Summit har i sina föreställningar oförtrutet överskridit gränser och förändrat allmänhetens förväntningar på vad dockteater är och vad man kan nå med den. Gruppen använder sig av dockteater för att skapa en ny genre inom teatern och siktar på att nå en lika hög nivå som de bästa teatrarna med levande aktörer.

Föreställningen är en del av festivalen SAMPO 2018 och produceras i samarbete med dockteatern Sampo.

Striking visual inventiveness – both funny and poignant
– British Theatre Guide

A highly entertaining, moving and brilliantly produced piece of theatre
– Wales Arts Review

Uppträdande och dockhanterare: Dan McGowan, Ben Pettitt-Wade, Gareth John, Morgan Thomas, Sam Harding, Jess Mabel Jones, Lindsay Foster & Richard Newnham
Regi: Ben Pettitt-Wade
Ljusdesign: Ceri James
Tekniker: Tom Ayres
Musik, Fred-temat: Jonathan Dunn
Dockdesign och utförande: Blind Summit
Blind Summits dockteaterdramaturger: Tom Espiner & Giulia Innocenti

På engelska. Textning på finska.

Nukketeatteri Sampo

Skillnadsgatan 7

 

Nukketeatteri Sampo
Åldersrekommendation 14 år
Längd 80 min
Biljetter inkl. omkostnader 19 € / 15 €
Köp biljetter
Fre 24.8.  19.30
Lör 25.8.  14.00
Lör 25.8.  19.30

BILJETTER

Förhandsbiljetter till Festspelen säljs av Ticketmaster Finland. Vi rekommenderar att biljetter köps endast via Helsingfors festspels officiella biljettförsäljningskanal Ticketmaster.

WEBBUTIK
www.ticketmaster.fi
I webbutiken kan du köpa en elektronisk eTicket som du antingen skriver ut själv eller visar vid dörren på din mobilskärm. I webbutiken kan du också boka biljetter som du löser ut i biljettbutiken. Du kan också beställa hem biljetter för leverans per post.

TELEFONTJÄNST
0600 10 800 (1,98 euro/min+lna) eller 0600 10 020 (6,79 euro/samtal+lna) (mån–lör 8–21, sön och helgdagar 10–18)

I telefontjänsten kan du boka biljetter. Du hämtar då biljetterna i biljettbutiken. Du kan också beställa biljetter för leverans per post, senast 30 dagar före evenemanget, och betala med faktura.

BILJETTBUTIKER
Adresser och öppettider
www.ticketmaster.fi
I biljettbutikerna kan du köpa biljetter och hämta biljetter som du bokat i webbutiken eller telefontjänsten.

SERVICEAVGIFTER
Festspelens biljettpriser inkluderar serviceavgiften (1–4 €/biljett beroende på biljettens pris).

AVGIFTER ENLIGT LEVERANSTYP
Utöver biljettpriset betalar kunden för leverans- och betalningssätt enligt eget val.

  • Biljettbokning 2,50 €/biljett (betalas när biljetten löses ut)
  • E-postbiljett från webbutiken (eTicket) 1,00 €/beställning
  • Postning 10 € (Finland)/40 € (utlandet)/beställning

SÅ HÄR KÖPER DU BILJETTER FÖRMÅNLIGAST
Det är förmånligast att köpa enskilda biljetter antingen i webbutiken (eTicket) eller direkt från biljettbutiken utan bokning. Kom ihåg att utnyttja rabatterna som omfattar nästan hela festspelsprogrammet! Obs! Rabatter beviljas inte överlappande.

TILLGÄNGLIGA PLATSER
Tillgängliga platser säljs i Ticketmasters telefontjänst och biljettbutikerna. Följeslagare till rörelsenedsatta kommer in gratis till evenemangen. Följeslagare behöver en egen biljett som kan begäras i samband med bokning av tillgänglig plats.

BILJETTFÖRSÄLJNING VID DÖRREN
Om det finns biljetter kvar att säljas vid dörren öppnar evenemangsplatsernas biljettkassor en timme innan evenemanget börjar.

KULTURSEDLAR
I Ticketmasters biljettbutiker kan du lösa ut biljetter mot kultursedlar. Kontrollera vilka betalmedel olika biljettbutiker godkänner på adressen www.ticketmaster.fi. Kultursedlar duger inte som betalning vid dörren.

Köpgräns gäller för vissa evenemang. Ändringar möjliga.