Freiburgs barockorkester

Läs konsertprogrammet »

Freiburgs berömda barockorkester har turnerat runtom i världen redan i 30 år. Det tekniska och mentala samspelet närmar sig fulländning och orkestern ger den tidiga musiken ny energi kombinerad med magisk noggrannhet. Freiburgorkestern anses också vara en av de bästa barockspecialisterna just nu.

Programmet i Musikhuset omfattar musik av Corelli och Pergolesi, manna för barockens och den klassiska musikens vänner. Den känslofulla och finstämda musiken präglas av orkesterns varumärke, den transparenta och mästerliga klangen.

Konsertens höjdpunkt är epokens pärla – Pergolesis La serva padrona är en av de mest uppskattade komiska operorna. Verket placerar sig på ett intressant sätt i gränslandet mellan barocken och klassicismen och är en stilren actionfars som handlar om maktkampen i ett parförhållande. I rollerna briljerar den gamla vokalmusikens stjärnor: Uberto, som luras att ingå äktenskap, gestaltas av Furio Zanasi, och i rollen som den listiga Serpina lyser sydkoreanska Sunhae Im som en drottning över allt och alla.

I samarbete med Jane och Aatos Erkkos stiftelse och Musikhuset.

Freiburgs barockorkester
Gottfried von der Goltz, dirigent, konsertmästare
Sunhae Im, Serpina/sopran
Furio Zanasi, Uberto/baryton
Tristan Braun, Vespone/regi

Program:
Arcangelo Corelli: Concerto grosso nr 3 c-moll
Giovanni Battista Pergolesi: ”Salve Regina” c-moll
Arcangelo Corelli: Concerto grosso nr 1 D-dur
Giovanni Battista Pergolesi: operan ”La serva padrona”

Musikhuset, konsertsalen

Mannerheimvägen 13a

BILJETTER

Förhandsbiljetter till Festspelen säljs av Ticketmaster Finland. Vi rekommenderar att biljetter köps endast via Helsingfors festspels officiella biljettförsäljningskanal Ticketmaster.

WEBBUTIK
www.ticketmaster.fi
I webbutiken kan du köpa en elektronisk eTicket som du antingen skriver ut själv eller visar vid dörren på din mobilskärm. I webbutiken kan du också boka biljetter som du löser ut i biljettbutiken. Du kan också beställa hem biljetter för leverans per post.

TELEFONTJÄNST
0600 10 800 (1,98 euro/min+lna) eller 0600 10 020 (6,79 euro/samtal+lna) (mån–lör 8–21, sön och helgdagar 10–18)

I telefontjänsten kan du boka biljetter. Du hämtar då biljetterna i biljettbutiken. Du kan också beställa biljetter för leverans per post, senast 30 dagar före evenemanget, och betala med faktura.

BILJETTBUTIKER
Adresser och öppettider
www.ticketmaster.fi
I biljettbutikerna kan du köpa biljetter och hämta biljetter som du bokat i webbutiken eller telefontjänsten.

SERVICEAVGIFTER
Festspelens biljettpriser inkluderar serviceavgiften (1–4 €/biljett beroende på biljettens pris).

AVGIFTER ENLIGT LEVERANSTYP
Utöver biljettpriset betalar kunden för leverans- och betalningssätt enligt eget val.

  • Biljettbokning 2,50 €/biljett (betalas när biljetten löses ut)
  • E-postbiljett från webbutiken (eTicket) 1,00 €/beställning
  • Postning 10 € (Finland)/40 € (utlandet)/beställning

SÅ HÄR KÖPER DU BILJETTER FÖRMÅNLIGAST
Det är förmånligast att köpa enskilda biljetter antingen i webbutiken (eTicket) eller direkt från biljettbutiken utan bokning. Kom ihåg att utnyttja rabatterna som omfattar nästan hela festspelsprogrammet! Obs! Rabatter beviljas inte överlappande.

TILLGÄNGLIGA PLATSER
Tillgängliga platser säljs i Ticketmasters telefontjänst och biljettbutikerna. Följeslagare till rörelsenedsatta kommer in gratis till evenemangen. Följeslagare behöver en egen biljett som kan begäras i samband med bokning av tillgänglig plats.

BILJETTFÖRSÄLJNING VID DÖRREN
Om det finns biljetter kvar att säljas vid dörren öppnar evenemangsplatsernas biljettkassor en timme innan evenemanget börjar.

KULTURSEDLAR
I Ticketmasters biljettbutiker kan du lösa ut biljetter mot kultursedlar. Kontrollera vilka betalmedel olika biljettbutiker godkänner på adressen www.ticketmaster.fi. Kultursedlar duger inte som betalning vid dörren.

Köpgräns gäller för vissa evenemang. Ändringar möjliga.