Bayerska radions symfoniorkester, Mariss Jansons & Frank Peter Zimmermann

Sommarens festspelsveckor tjuvstartar i Musikhuset med ett glimrande, unikt besök av Bayerska radions symfoniorkester (Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks), som leds av den legendariske dirigenten Mariss Jansons.

Bayerska radions symfoniorkester, som nu ger sin första gästkonsert i Helsingfors, har många gånger hyllats som en av världens främsta. Orkestern turnerar aktivt på olika håll i världen och uppträder, förutom i hemstaden München, regelbundet bland annat på Carnegie Hall i New York och på den ansedda Lucernefestivalen i Schweiz.

Mariss Jansons har varit chefsdirigent för Bayerska radions symfoniorkester sedan 2003 och är en av de namnkunnigaste stora dirigenterna under de senaste årtiondena. Han har bland annat lett de ikoniska Wienerfilharmonikernas nyårskonsert tre gånger och varit chefsdirigent för den berömda holländska orkestern Concertgebouw.

Vårkvällen i Helsingfors bjuder på musik av Rossini, Prokofjev, Strauss och Ravel. Violinsolist är Frank Peter Zimmermann, känd för sina uttrycksfulla tolkningar.

Konserten genomförs i samarbete med Jane och Aatos Erkkos stiftelse och Musikhuset.

Mariss Jansons, dirigent
Frank Peter Zimmermann, violin
Bayerska radions symfoniorkester

Program:
Gioacchino Rossini: uvertyr till operan Wilhelm Tell
Sergej Prokofjev: violinkonsert nr 1 D-dur, op.19
Richard Strauss: Don Juan, op.20
Maurice Ravel: La valse

Musikhuset, konsertsalen

Mannerheimvägen 13a

BILJETTER

Förhandsbiljetter till Festspelen säljs av Ticketmaster Finland. Vi rekommenderar att biljetter köps endast via Helsingfors festspels officiella biljettförsäljningskanal Ticketmaster.

WEBBUTIK
www.ticketmaster.fi
I webbutiken kan du köpa en elektronisk eTicket som du antingen skriver ut själv eller visar vid dörren på din mobilskärm. I webbutiken kan du också boka biljetter som du löser ut i biljettbutiken. Du kan också beställa hem biljetter för leverans per post.

TELEFONTJÄNST
0600 10 800 (1,98 euro/min+lna) eller 0600 10 020 (6,79 euro/samtal+lna) (mån–lör 8–21, sön och helgdagar 10–18)

I telefontjänsten kan du boka biljetter. Du hämtar då biljetterna i biljettbutiken. Du kan också beställa biljetter för leverans per post, senast 30 dagar före evenemanget, och betala med faktura.

BILJETTBUTIKER
Adresser och öppettider
www.ticketmaster.fi
I biljettbutikerna kan du köpa biljetter och hämta biljetter som du bokat i webbutiken eller telefontjänsten.

SERVICEAVGIFTER
Festspelens biljettpriser inkluderar serviceavgiften (1–4 €/biljett beroende på biljettens pris).

AVGIFTER ENLIGT LEVERANSTYP
Utöver biljettpriset betalar kunden för leverans- och betalningssätt enligt eget val.

  • Biljettbokning 2,50 €/biljett (betalas när biljetten löses ut)
  • E-postbiljett från webbutiken (eTicket) 1,00 €/beställning
  • Postning 10 € (Finland)/40 € (utlandet)/beställning

SÅ HÄR KÖPER DU BILJETTER FÖRMÅNLIGAST
Det är förmånligast att köpa enskilda biljetter antingen i webbutiken (eTicket) eller direkt från biljettbutiken utan bokning. Kom ihåg att utnyttja rabatterna som omfattar nästan hela festspelsprogrammet! Obs! Rabatter beviljas inte överlappande.

TILLGÄNGLIGA PLATSER
Tillgängliga platser säljs i Ticketmasters telefontjänst och biljettbutikerna. Följeslagare till rörelsenedsatta kommer in gratis till evenemangen. Följeslagare behöver en egen biljett som kan begäras i samband med bokning av tillgänglig plats.

BILJETTFÖRSÄLJNING VID DÖRREN
Om det finns biljetter kvar att säljas vid dörren öppnar evenemangsplatsernas biljettkassor en timme innan evenemanget börjar.

KULTURSEDLAR
I Ticketmasters biljettbutiker kan du lösa ut biljetter mot kultursedlar. Kontrollera vilka betalmedel olika biljettbutiker godkänner på adressen www.ticketmaster.fi. Kultursedlar duger inte som betalning vid dörren.

Köpgräns gäller för vissa evenemang. Ändringar möjliga.