1968 @ Bio Rex: Ungdomskultur i dag!

År 1968 var året då Festspelen inleddes, men också ett år av revolt. På vilket sätt syns märkesårets motrörelser och frihetslängtan i vår tid? Temat diskuteras under en rad kvällar på Bio Rex med museet Amos Rex som värd. Den konstnärliga kärnan utgörs av filmvisningar som för oss tillbaka i tiden, men vi visionerar också om framtiden.

Festspelen arrangerar evenemanget i samarbete med Amos Rex, Globe Art Point, KAVI, Korjaamo och Diktmånen.

Monterey Pop Festival innebar en revolution där musik, klädsel, sex och generationer omformades på ett radikalt och okonventionellt sätt. Hur formar de unga sin identitet i dag?

18.30
Ungdomskultur i dag!
De ungas identitetsbildning på 1960-talet och i dag behandlas ur tre olika perspektiv. Journalisten och musikern Pekka Laine talar om dj-kulturen, sociologen Tommi Hoikkala om generationsrörelser och journalisten Ina Mikkola om sociala medier. Samtidigt talar de alla om motkulturen och de ungas livsstilsuppror.

20.30
Monterey Pop
Den kända dokumentärfilmaren D.A.Pennebakers film om Monterey Pop Festival, som föregick kärlekens sommar, dokumenterar tidsandan från hippiekulturens blomstring till upproret som kulminerade på scen när Jimi Hendrix tände eld på sin gitarr.

Biljetter till föreställningen inkl. expeditionsavgift  11 €/17,50 €

Kvällens program ordnas i samarbete med KAVI.

Amos Rex & Bio Rex

Mannerheimintie 22-24

BILJETTER

Förhandsbiljetter till Festspelen säljs av Ticketmaster Finland. Vi rekommenderar att biljetter köps endast via Helsingfors festspels officiella biljettförsäljningskanal Ticketmaster.

WEBBUTIK
www.ticketmaster.fi
I webbutiken kan du köpa en elektronisk eTicket som du antingen skriver ut själv eller visar vid dörren på din mobilskärm. I webbutiken kan du också boka biljetter som du löser ut i biljettbutiken. Du kan också beställa hem biljetter för leverans per post.

TELEFONTJÄNST
0600 10 800 (1,98 euro/min+lna) eller 0600 10 020 (6,79 euro/samtal+lna) (mån–lör 8–21, sön och helgdagar 10–18)

I telefontjänsten kan du boka biljetter. Du hämtar då biljetterna i biljettbutiken. Du kan också beställa biljetter för leverans per post, senast 30 dagar före evenemanget, och betala med faktura.

BILJETTBUTIKER
Adresser och öppettider
www.ticketmaster.fi
I biljettbutikerna kan du köpa biljetter och hämta biljetter som du bokat i webbutiken eller telefontjänsten.

SERVICEAVGIFTER
Festspelens biljettpriser inkluderar serviceavgiften (1–4 €/biljett beroende på biljettens pris).

AVGIFTER ENLIGT LEVERANSTYP
Utöver biljettpriset betalar kunden för leverans- och betalningssätt enligt eget val.

  • Biljettbokning 2,50 €/biljett (betalas när biljetten löses ut)
  • E-postbiljett från webbutiken (eTicket) 1,00 €/beställning
  • Postning 10 € (Finland)/40 € (utlandet)/beställning

SÅ HÄR KÖPER DU BILJETTER FÖRMÅNLIGAST
Det är förmånligast att köpa enskilda biljetter antingen i webbutiken (eTicket) eller direkt från biljettbutiken utan bokning. Kom ihåg att utnyttja rabatterna som omfattar nästan hela festspelsprogrammet! Obs! Rabatter beviljas inte överlappande.

TILLGÄNGLIGA PLATSER
Tillgängliga platser säljs i Ticketmasters telefontjänst och biljettbutikerna. Följeslagare till rörelsenedsatta kommer in gratis till evenemangen. Följeslagare behöver en egen biljett som kan begäras i samband med bokning av tillgänglig plats.

BILJETTFÖRSÄLJNING VID DÖRREN
Om det finns biljetter kvar att säljas vid dörren öppnar evenemangsplatsernas biljettkassor en timme innan evenemanget börjar.

KULTURSEDLAR
I Ticketmasters biljettbutiker kan du lösa ut biljetter mot kultursedlar. Kontrollera vilka betalmedel olika biljettbutiker godkänner på adressen www.ticketmaster.fi. Kultursedlar duger inte som betalning vid dörren.

Köpgräns gäller för vissa evenemang. Ändringar möjliga.