Mika Taanila: Muovisydän

Futuro-talo täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kuvataiteilija ja elokuvaohjaaja Mika Taanila kutsuttiin luomaan uusi teos Futuroon. Syntyi Muovisydän, ääni-installaatio, joka koetaan Futuro-talossa ja jossa Taanila on käyttänyt ainoastaan Futuron materiaaliin, lujitemuovin valmistukseen ja sen käsittelyyn liittyviä ääniä. Muovisydän muuntaa Futuron ovaalimaisen sisätilan kaikukopaksi, jonka sisällä kuulija uppoutuu Futuron musiikilliseen syntytarinaan.

Dokumentin ja fantasian välimaastossa häilyvä teos synnyttää mielikuvia muovirakentamisesta vuonna 1968, jolloin aikamme suuresta ympäristöongelmasta – meriin hajoavasta mikromuovista – ei vielä ollut aavistusta. Muovisydän on kuultavissa ainoastaan Futuro-talon sisällä: siellä kuulija uppoutuu Futuron musiikilliseen syntytarinaan, sekä tavoittaa kenties jotain jo kadotetusta, kehitysoptimismin ja teknologiauskon aikakauden vilpittömästä hengestä.

Matti Suurosen suunnittelema Futuro ja sen utopistinen moduuliarkkitehtuuri ovat vuosien ajan kiehtoneet taiteilijoita, suunnittelijoita ja yleisöä ympäri maailmaa. Myös Mika Taanilalla on pitkä historia Futuron kanssa. Hän on mm. ohjannut siitä kertovan dokumenttielokuvan Futuro – tulevaisuuden olotila (1998).

Juhlateoksen on tuottanut Näyttelykeskus WeeGee / Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut yhteistyössä EMMA – Espoon modernin taiteen museon kanssa. Tuotantokumppaneita ovat Ekin Muovi, Finnvox ja Genelec. Muovisydän on osa Futuro-juhlavuoden ohjelmistoa Näyttelykeskus WeeGeessä.

Pe 24.8. klo 18 (Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie)
Muovisydän -teoksen kuraattori, intendentti Arja Millerhaastattelee kuvataiteilija ja elokuvaohjaaja Mika TaanilaaFuturon juhlateoksen suunnittelusta, inspiraatioista sekä työvaiheista. Vapaa pääsy.
Näyttelykeskus WeeGee

Ahertajantie 5, Espoo

Näyttelykeskus WeeGee

Futuro-talo on avoinna ti, to 11–18, ke, pe 11–19, la–su 11–17.

Sisäänpääsy WeeGeen pääsylipun hinnalla 12/10 € / Museokortti / alle 18-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat ilmaiseksi
Pe 17.8. – Su 16.9.

WeeGeen saavutettavuustiedot näyttelykeskuksen sivuilla.
Näyttelykeskus WeeGee on liikkumisesteetön, mutta pääsy Futuro-taloon ei ole esteetön.