David Hockney

David Hockney (s. 1937) on nykytaiteen klassikko. Ikoniset uima-allasmaalaukset, kaksoismuotokuvat ja perspektiivillä leikittelevät maisemat ovat tehneet hänestä yhden aikamme tunnistettavimmista taiteilijoista.

Hockney on uudistanut ilmaisuaan jatkuvasti, mutta ihmiset, merkitykselliset paikat ja henkilökohtaisten motiivien tutkiminen ovat säilyttäneet tärkeän roolinsa läpi monipuolisen tuotannon. Myös vesi – sen heijastukset, väreily ja sävyt – on näkynyt brittitaiteilijan teoksissa 60-luvulta lähtien.

Taidehallissa nähdään Hockneyn harvoin esillä olleita teoksia: vesitutkielmia, muotokuvia ja yllättäviä teossarjoja – leiskuvista väreistään tunnettu Hockney taitaa myös hienovireisen grafiikan, ja hän onkin kuvittanut mm. omia versioitaan Grimmin saduista!

 

Näyttelyn oheisohjelma:

Oheisohjelma sisältyy näyttelylipun hintaan 12 € / 8 € / Museokortti / vapaa pääsy alle 18-vuotiaille.

Asiantuntijaluento: Martin Gayford
su 19.8. klo 15
David Hockneyn kanssa kirjan kirjoittanut taidekriitikko Martin Gayford puhuu Hockneyn taiteesta. Tilaisuus on englanniksi ja sisältyy pääsylipun hintaan.

Runocroquis-työpaja
pe 24.8. klo 18.30–20.30
Kuinka vangitsen liikkeen kielelle? Miltä tuntuisi kirjoittaa lyhyitä runoja elävästä mallista? Tervetuloa Taidehalliin ottamaan selvää!

Perinteiset piirustusillat ottavat uuden muodon, sillä viivojen sijaan paperiin luonnostellaan sanoja. Runocroquis-työpajassa kirjoitetaan runoja liikkuvasta mallista. Lämmittelyn ja vaihtuvien teemojen kautta tutustutaan runon, katseen ja liikkeen yhteyteen. Runollisen työpajan ohjaavat sanataideohjaaja Veera Koivaara ja tanssija Suvi Tuominen.

Suvi Tuominen on tanssitaiteilija, joka työskentelee muun muassa nykytaiteen viitekehyksessä. Veera Koivaara on joogaopettaja, freelance-toimittaja ja esiintyvä runoilija, joka on ollut mukana ohjaamassa kehon ja kirjoittamisen yhteyttä tutkivia Kehoni on runoni -kursseja.

Työpaja sopii kaikille kaikenikäisille kirjoittamisesta kiinnostuneille, eikä aiempaa kokemusta tarvita. Otathan omat kirjoitusvälineet mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista.

Yhteistyössä Helsingin Taidehalli, Helsingin juhlaviikot, Runokuu

Runomuotokuvia Taidehallissa
25.8. klo 13.00–17.00
Tule runomuotokuvattavaksi Taidehalliin!
Runollisia muotokuvia kaikille kävijöille kirjoittaa runoilija Outi-Illuusia Parviainen. Muotokuvarunoilijan vastaanotto on avoinna David Hockneyn näyttelyssä lauantaina klo 13-17.

Yhteistyössä Helsingin Taidehalli, Helsingin juhlaviikot, Runokuu

Tulkintoja David Hockneysta
26.8. klo 12.00–14.00
Mitä tapahtuu, kun runo-opas eksyy asiastaan? Tai miten David Hockneyn teokset vaikuttavat jazzmuusikoihin?
Runo-opastuksessa runoilija Kaija Rantakari ja Taidehallin opas Iiris Markkola yhdistävät voimansa klo 12–13. Kierroksella on luvassa paitsi tietoa, myös teoksista inspiroitunutta runoutta. Runo-opastuksen jälkeen on tarjolla toisenlaisia tulkintoja Hockneyn teoksista, kun jazzmuusikot Verneri Pohjola ja Mika Kallio valtaavat Taidehallin näyttelysalit klo 13 improvisoiden Hockneyn teosten pohjalta.

Yhteistyössä Helsingin Taidehalli, Helsingin juhlaviikot, Runokuu, Viapori Jazz

Runo-opastukset David Hockneyn näyttelyssä
6.10., 13.10., 20.10., 11.11. klo 14.00
Mitä tapahtuu, kun runo-opas eksyy asiastaan?
Runo-opastuksessa runoilija Kaija Rantakari ja Taidehallin opas Iiris Markkola yhdistävät voimansa. Kierroksella on luvassa paitsi tietoa, myös teoksista inspiroitunutta runoutta.

Yhteistyössä Helsingin Taidehalli, Helsingin juhlaviikot, Runokuu

 

Kuva: David Hockney, Views of Hotel Well III, 1984-1985. Lithograph, edition of 80. 48 1/2’’ x 38 1/2’’ © David Hockney / Tyler Graphics Ltd. Photo Credit: Richard Schmidt

Helsingin Taidehalli

Nervanderinkatu 3

Helsingin Taidehalli

ti, to, pe 11.00–18.00
ke 11.00–20.00
la-su 11.00–17.00
ma suljettu

Liput 12 € / 8 € / Museokortti, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
La 18.8. – Su 18.11.

Saavutettavuus:

Ei erillistä invalidipysäköintiä.
Tapahtumapaikalla esteetön kulku.
Inva-WC.
Vastaanottajan/vahtimestarin puhelinnumero: 040 450 7211.
Lisätietoja: Pienille lapsille voi lipunmyynnistä lainata rattaat tai kantorepun.

Lisätietoja: http://www.taidehalli.fi/finnish/vierailu/saavutettavuus/