Baijerin radion sinfoniaorkesteri, Mariss Jansons & Frank Peter Zimmermann

Musiikkitalossa otetaan säkenöivä varaslähtö tulevan kesän Juhlaviikoille ainutkertaisella orkesterivierailulla, kun Baijerin radion sinfoniaorkesteria johtaa kapellimestarilegenda Mariss Jansons.

Ensimmäistä kertaa Helsingissä vieraileva Baijerin radion sinfoniaorkesteri (Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks) on lukuisasti nostettu maailman kärkiorkestereiden joukkoon. Aktiivisesti ympäri maailman konsertoiva huippuorkesteri nähdään kotikaupunkinsa Münchenin lisäksi säännöllisesti esimerkiksi New Yorkin Carnegie Hallissa sekä arvostetulla Lucerne-festivaalilla Sveitsissä.

Baijerin radion sinfoniaorkesterin pääkapellimestarina vuodesta 2003 toiminut Mariss Jansons kuuluu viime vuosikymmenien nimekkäimpiin kapellimestarisuuruuksiin. Ikonisen Wienin filharmonikkojen uudenvuodenkonsertinkin kolmesti johtanut Jansons on aiemmin toiminut muun muassa Hollannin kuulun Concertgebouw-orkesterin pääkapellimestarina.

Helsingin kevätillassa soivat teokset neljästä eri musiikin suurvallasta: Italiasta, Venäjältä, Saksasta ja Ranskasta. Konsertin avaa Rossinin ikoninen Wilhelm Tell -oopperan alkusoitto, minkä jälkeen kuullaan Prokofjevin ensimmäinen viulukonsertto. Vallankumouksen pyörteissä syntynyt teos tunnetaan haastavista viuluosuuksistaan, jotka palkitsevat niin solistinsa kuin yleisön. Lyyrisestä vimmaiseen kehittyvässä konsertossa viulu ottaa epätyypillisen roolin ja sulautuu aika ajoin osaksi orkesterisointia. Viulusolistina nähdään ilmaisuvoimainen Frank Peter Zimmermann. Illan päättävät Richard Straussin sävelruno Don Juan sekä Maurice Ravelin taianomainen, loistokas La valse. Viulusolistina nähdään ilmaisuvoimainen Frank Peter Zimmermann.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Jane ja Aatos Erkon säätiön ja Musiikkitalon kanssa.

Mariss Jansons, kapellimestari
Frank Peter Zimmermann, viulu
Baijerin radion sinfoniaorkesteri

Ohjelma:
Gioachino Rossini: alkusoitto oopperasta Wilhelm Tell
Sergei Prokofjev: viulukonsertto nro 1 D-duuri, op.19
Richard Strauss: Don Juan, op.20
Maurice Ravel: La valse

Musiikkitalo, Konserttisali

Mannerheimintie 13a

Ennakkomyynti: TICKETMASTER SUOMI

Helsingin juhlaviikkojen liput myyt Ticketmaster Suomi. Kaikki Ticketmasterin välittämät tapahtumat löytyvät www.ticketmaster.fi –sivuilta sekä myös kaikista lippukaupoista.

VERKKOKAUPPA (24 h)

www.ticketmaster.fi

Verkkokaupassa voi ostaa sähköisen eTicket-lipun tai tilata liput postitse (viimeistään 5 päivää ennen tilaisuutta). Lisämaksusta voi tehdä lippuvarauksen, joka lunastetaan lippukaupoista tai R-Kioskeilta.

Käsittelykulut

Lipun hinta sisältää käsittelykulut. Erikseen veloitetaan toimitus- ja maksutapakohtaiset kulut valintasi mukaan.

  • Käsittelykulu 1,00-4,00 €/lippu (riippuen lipun hinnasta)

Toimitustapakohtaiset maksut

– Sähköpostilippu (eTicket):  1,00 € / tilaus
– Postitus: 10 €/tilaus (kotimaa) / 40 €/tilaus (ulkomaat)
– Lippuvaraus 2,50 €/lippu (maksetaan lunastuksen yhteydessä)

LIPPUKAUPPA

Lippukauppojen yhteystiedot ja aukioloajat: www.ticketmaster.fi
Ticketmasterilla on yli 80 lippukauppaa, joista voi sekä ostaa suoraan lippuja että noutaa verkkokaupan tai puhelinpalvelun kautta tehtyjä varauksia.

PUHELINPALVELU Auki ma-la 8-21, su ja pyhäisin 10-18

Puh. 0600 10 800 (1,98 €/min+pvm) tai 0600 10 020 (6,79 €/puhelu+pvm)

Puhelinpalvelussa tehdään lippuvarauksia. Varaus noudetaan lippukaupasta tai R-Kioskilta. Liput voi tilata myös laskulla postitoimituksella viimeistään 30 päivää ennen tilaisuutta.

NÄIN OSTAT LIPPUSI EDULLISIMMIN

Yksittäiset liput on edullisinta ostaa suoraan joko verkkokaupasta (sähköinen eTicket) tai lippukaupasta.

OVILIPUNMYYNTI

Jos lippuja jää myyntiin ovelle, tapahtumapaikkojen lippukassat palvelevat tunnin ajan ennen kunkin tilaisuuden alkua.

PYÖRÄTUOLIPAIKAT

Pyörätuolipaikat kaikkiin tapahtumiin myydään Ticketmasterin puhelinpalvelusta.
Liikuntaesteisten saattajat pääsevät tapahtumiin maksutta.

KULTTUURISETELI

Ennakkomyynnissä liput voi maksaa Ticketmasterin hyväksymillä kulttuuriseteleillä (Smartum, Virikeseteli, Tyky-Kuntoseteli). Ovimyynnissä kulttuuriseteleitä ei voi käyttää.

Osassa tapahtumia ostorajoitus. Muutokset mahdollisia.