1968 @ Bio Rex: Tulevaisuuden nälkä

Vuosi 1968 merkitsi paitsi Juhlaviikkojen alkua myös kapinaa. Miten merkkivuoden vastaliikkeet ja vapauden kaipuu näkyvät nykyajassa? Sitä pohditaan Amos Rex -museon isännöimissä ja Bio Rexissä järjestettävissä iltamissa, joiden taiteellisina ytiminä toimivat menneisyyteen palaavat elokuvanäytökset mutta joissa visioidaan myös tulevaisuutta.

Juhlaviikot järjestää tapahtuman yhdessä Amos Rexin, Globe Art Pointin, KAVIn, Korjaamon ja Runokuun kanssa.

2001: Avaruusseikkailu on elokuva, jossa teknologia näyttäytyy enemmän ongelmana kuin ratkaisuna. Kubrickin pimeät menneisyys- ja tulevaisuusvisiot saavat Tulevaisuuden nälkä -illassa rinnalleen valoisampia näkymiä: elokuvaa edeltävässä keskustelussa eri alojen asiantuntijat puhuvat tekoälystä ja teknologiasta ihmisten välisiä kuiluja paikkaavana elementtinä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy lukuun ottamatta elokuvanäytöstä.

Ohjelma:

18.30
Teknologia hyvän mahdollistajana
Entä jos teknologia ei olisikaan meitä erottava tekijä? Teknologia ei olisi merkki siitä, mihin toiset kykenevät ja mihin toisilla on varaa, vaan se yhdistäisi ihmisiä taustoista, alkuperästä ja kyvyistä riippumatta. Aihetta eri kulmista pyörittää kolme asiantuntijaa.
Erityispedagogiikan professori Eija Kärnä puhuu erityisnuorista ja tekoälystä. Teknologia mahdollistaa erityisnuorten täysivaltaisen jäsenyyden yhteiskunnassa eli lisää osallisuutta ja osallistujien moninaisuutta.
Namibian yliopiston tietojenkäsittelytieteen lehtori Kauna Mufeti puolestaan puhuu globaalista Etelästä ja Pohjoisesta ja siitä, kuinka tulevaisuuden teknologia voi mahdollistaa näiden oppimisen toisiltaan.
Alustuksen päättää Tietojenkäsittelytieteen professori Erkki Sutinen, joka kertoo teknologiasta yhdessä tekemisen muotona. Brändipohjaisen tuotekehittelyn sijaan teknologiaa voitaisiin suunnitella, keksiä ja koodata yhdessä.
Huom: tapahtuman kieli on englanti.

20.30
2001: Avaruusseikkailu
Tieteiselokuvan klassikko, Stanley Kubrickin koko evoluution kattava mestariteos, puhuu niin teknologian kuin ihmisen luonteesta. Arthur C. Clarken romaaniin pohjaava elokuva valmistui mullistusten vuonna 1968. Elokuva esitetään 4K-formaatissa. Elokuvassa on 15 min väliaika.

Liput näytökseen sis. käsittelykulut 11 € / 17,50 €
Ikäraja K-8

Amos Rex & Bio Rex

Mannerheimintie 22-24

Ennakkomyynti: TICKETMASTER SUOMI

Helsingin juhlaviikkojen liput myy Ticketmaster Suomi. Kaikki Ticketmasterin välittämät tapahtumat löytyvät www.ticketmaster.fi-sivuilta sekä kaikista lippukaupoista.

VERKKOKAUPPA (24 h)

www.ticketmaster.fi

Verkkokaupassa voi ostaa sähköisen eTicket-lipun tai tilata lipun postitse (viimeistään 5 päivää ennen tilaisuutta). Lisämaksusta voi tehdä lippuvarauksen, joka lunastetaan lippukaupoista tai R-kioskeilta.

Käsittelykulut

Lipun hinta sisältää käsittelykulut. Erikseen veloitetaan toimitus- ja maksutapakohtaiset kulut valintasi mukaan.

  • Käsittelykulu 1–4 € / lippu (riippuen lipun hinnasta)

Toimitustapakohtaiset maksut

– Sähköpostilippu (eTicket): 1 € / tilaus
– Postitus: 10 € / tilaus (kotimaa) / 40 € / tilaus (ulkomaat)
– Lippuvaraus 2,50 €/lippu (maksetaan lunastuksen yhteydessä)

LIPPUKAUPPA

Lippukauppojen yhteystiedot ja aukioloajat: www.ticketmaster.fi
Ticketmasterilla on yli 80 lippukauppaa, joista voi sekä ostaa suoraan lippuja että noutaa verkkokaupan tai puhelinpalvelun kautta tehtyjä varauksia.

PUHELINPALVELU Auki ma–la 8–21, su ja pyhäpäivinä 10–18

Puh. 0600 10 800 (1,98 € / min + pvm) tai 0600 10 020 (6,79 € / puhelu + pvm)

Puhelinpalvelussa tehdään lippuvarauksia. Varaus noudetaan lippukaupasta tai R-kioskilta. Liput voi tilata myös laskulla postitoimituksella viimeistään 30 päivää ennen tilaisuutta.

NÄIN OSTAT LIPPUSI EDULLISIMMIN

Yksittäiset liput on edullisinta ostaa suoraan joko verkkokaupasta (sähköinen eTicket) tai lippukaupasta.

OVILIPUNMYYNTI

Jos lippuja jää myyntiin ovelle, tapahtumapaikkojen lippukassat palvelevat tunnin ajan ennen kunkin tilaisuuden alkua.

PYÖRÄTUOLIPAIKAT

Pyörätuolipaikat kaikkiin tapahtumiin myydään Ticketmasterin puhelinpalvelusta.
Liikuntaesteisten saattajat pääsevät tapahtumiin maksutta.

KULTTUURISETELI

Ennakkomyynnissä liput voi maksaa Ticketmasterin hyväksymillä kulttuuriseteleillä (Smartum, Virikeseteli, Tyky-Kuntoseteli). Ovimyynnissä kulttuuriseteleitä ei voi käyttää.

Osassa tapahtumia ostorajoitus. Muutokset mahdollisia.