Saavutettavuus

Saavutettavuus

Helsingin juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä ja madaltaa kynnystä taiteen kokemiselle tunnuslauseensa ”Taide kuuluu kaikille” mukaisesti.  Juhlaviikot haluaa mahdollistaa yhdenvertaisen osallistumisen huomioimalla toiminnassaan kulttuuripalveluidensa saavutettavuuden ja moninaisuuden.

Helsingin juhlaviikoilla huomioidaan erityisesti seuraavat saavutettavuuden osa-alueet:

  • Ohjelmiston saavutettavuus – moninaisuuden ja monimuotoisuuden huomiointi ohjelmasisällöissä
  • Tapahtumien saavutettavuus – esitysten fyysinen saavutettavuus ja tapahtumapaikkojen esteettömyys, monipuoliset lipunmyyntikanavat, porrastettu lipunhinnoittelu, runsas ilmaisohjelmatarjonta, vapaalippuja taloudellisin ja sosiaalisin perustein, ilmaislippu saattajalle
  • Viestinnän ja markkinoinnin saavutettavuus – monipuoliset viestintäkanavat, visuaalinen selkeys

Jokaisen Juhlaviikkotapahtuman osalta festivaalin kotisivuilla löytyy saavutettavuustiedot, joissa kerrotaan esityksen mahdollisista teknisistä erityisseikoista ja tapahtumapaikan esteettömyydestä, kulkuyhteyksistä ja apuvälineiden saatavuudesta. Pääosa Juhlaviikkojen tapahtumapaikoista on vuokratiloja, joiden esteettömyydestä vastaa paikan omistaja tai pääkäyttäjä.  Juhlaviikkojen kokonaan oma esiintymispaikka on festivaalin ajaksi Hakaniemen Tokoinrantaan pystytettävä Huvila-teltta, missä on huomioitu esitysten ja palvelujen saavutettavuus.

Esityspaikkojen tarkempiin saavuttettavuustietoihin pääset alta sekä yksittäisten tapahtumien ja tapahtumapaikkojen sivuilta.

Pyörätuoliasiakkaiden ja muiden avustajaa tarvitsevien asiakkaiden saattajat pääsevät maksutta Juhlaviikkojen tapahtumiin.

Annantalo

Amos Rex & Bio Rex

Elisa Kulma

Elokuvateatteri Orion

Näyttelykeskus WeeGee 

Helsingin Taidehalli

Huvila-teltta

Kaivopuisto

Mikael Agricolan kirkko

Musiikkitalo

Senaatintori

Suomen kansallisooppera

Suomen Kansallisteatteri

Suomen valokuvataiteen museo